Roux

Waardering:
Categorie: Recepten

Met een roux kunt u alle kanten op. U kunt op een eenvoudige manier er soup van maken, maar ook sauzen en ragoux.

Pak een steel pan, zet deze op het vuur. Doe er een geruime hoeveelheid boter (50 gram) in. Smelt deze, voorkom dat de boter bruin word. Doe er wat bloem in, (ongeveer 70 gram). Roer er dan snel door heen. Doe er in het begin koud water er bij. Het is belangrijk dat u goed doorroert. Nadat het water is opgenomen door de bloem doet u nog wat water bij. Wilt u een gebonden soep van maken dan doet u de bouillion er beetje voor beetje bij. Kook de roux, hierdoor verliest het zijn meelachtige smaak. Hierdoor krijgt de bloem er de tijd voor om het vocht op te nemen. Als de roux dunner is geworden en geen klontjes meer bevat kunt u de rest bij de bouillon er bij doen.

En klaar is u heerlijke gebonden soep!


Geplaatst op 01-01-1970 door Henk
Klik hier om te stemmen!

Reacties...

Er zijn nog geen reacties.
Reageren op deze tip?
Meer tips...

tip Appelmoes
tip Appelmoes
tip Appelmoes
tip Appelmoes
tip Appelmoes

win gratis Libelle